Környezetvédelem
Kiemelten fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, az élet és a természet megóvását. Környezetvédelmi tevékenységeink:

Környezetbarát vasút építése: Zajcsökkentett, hosszú élettartamú vasúti pálya és átjárók építése.

Környezetbarát anyagok használata: Gépeink és berendezéseink működtetésénél és a pályafenntartási munkáknál környezetbarát kenőanyagokat használunk.

Újrahasznosítás: Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy a lehető legtöbb kitermelt anyag és alkatrész újrahasznosítható legyen.

Talajszennyezés mentesítés, a veszélyes hulladékok összegyűjtése és elszállíttatása: A kivitelezési munkák során előforduló veszélyes anyagokkal szennyezett talaj kitermelését és elszállíttatását nagy gondossággal végezzük.

Szelektív törmelék- és hulladékgyűjtés: A bontási és építési törmelékeket, hulladékokat szelektíven gyűjtjük és biztosítjuk az elszállíttatást.

Energiatakarékos, környezetkímélő gépek, berendezések alkalmazása: Jelentős a környezet kímélése az RPMW 2002-2 alépítményjavító géplánc alkalmazásával. Energiatakarékos, multifunkciós gépeket használunk.

Az élet védelme és fenntartása: Mind az alkalmazottaink, mind a munkánk során érintett felek egészségét a legkorszerűbb védőeszközökkel és technológiákkal védjük.

Együttműködés a megrendelőkkel és az érdekelt felekkel a környezetvédelem fejlesztésében a fenntartható fejlődésér:t Mindig a megrendelők előírásai szerinti környezetvédelmi technológiákat alkalmazzuk. Konferenciákon és szakmai összejöveteleken mutatjuk be módszereinket és eszközeinket, amelyekkel jelentősen csökkenthetők a környezet terhelése.

Környezetvédelmi politikánk:

1. Megfelelés a társadalom környezetvédelmi elvárásainak
A Vasútépítők Kft. vezetősége alapkövetelménynek tekinti és betartatja a környezet védelmére és fenntartására vonatkozó jogi előírásokat, a megrendelői követelményeket és minden érdekelt közösség írott és íratlan környezetvédelmi elvárásait.

2. A környezeti teljesítmény folyamatos javítása
A legkorszerűbb vasútépítési technológiák alkalmazásával, energiatakarékos gépekkel, környezetbarát anyagok felhasználásával és tudatos környezeti magatartással törekszünk a környezetszennyezés csökkentésére és megelőzésére.

3. A környezetvédelem fejlesztése
A Vasútépítők Kft. számára kiemelten fontos a fenntartható fejlődés biztosítása. Megrendelőinkkel együttműködve folyamatosan a fejlesztjük a környezetbarát vasúti felépítményeket és pályafenntartási technológiánkat.

Környezetközpontú irányítási rendszerünk 2011. óta tanúsított.
| Bemutatkozás | Referenciák | Kapcsolat | Tevékenység | Tanúsítványok | Oldaltérkép |